DEBRECENIN YLIOPISTON SYLISSÄ TIIMIAKATEMIA ON TURVASSA, ISOVELI VALVOO, MAANANTAI 7.11.2011

Kyllä minä tykkään Unkarista. Yksi syy on oma elämänhistoriani. Olen viettänyt täällä kulkuni huippu-hetkiä: kesällä 1983 menimme Arjan kanssa Budapestissä kihloihin, kesällä 1984 menimme Pohjanmaalla naimisiin ja kesällä 1985 syntyi poikamme Leo-Matti. Minulla oli myös unkarilainen ystävä Károly Kovács, joka oli luova taiteilija ja vähän innovaattorikin. Hän jäi latvialaisen rekan alle joulukuussa 2005.

Kaikille on kyllä käynyt selväksi, että Debrecenin yliopisto on todella suuri: 30000 opiskelijaa ja 81 biljoonan forintin vuosibudjetti eli kaksi kertaa suurempi kuin Debrecenin kaupungilla! Täällä opiskelijat tekevät ensin kaksi vuotta töitä perusopintojen ja perustutkintojen parissa, vasta sen jälkeen voi hakeutua Tiimiakatemialle. Kolmas opintovuosi on opiskelua molemmissa – kandin tutkinto on tehtävä samalla kun käynnistelee yrittäjyysopintojaan Akatemialla. Kolmen vuoden jälkeen, kun on suorittanut tutkintonsa (laskentatoimi, rahoitus, kansantalous tai vaikka tulkki) pääsee tiimiyrittäjyys valloilleen.

Tuskin se ainakaan lukemisesta jää kiinni se oma tutkinto. Pääkampuksella on tämä iso kirjasto, josta opuksia löytyy. Huomenna tutkin, kuinka monta kirjaa siellä on meidän  ”Yrittäjän ja valmentajan parhaat kirjat”-opuksesta. Muuten, täällä on vielä niitä suunnitelmatalouden jäänteitä vielä liikenteessä, eikä siinä mitään pahaa. Trapant on jo legenda!

 
 
 
Sama kuva varustettuna Veekulla.

Matkassa on siis Made-tiimistämme 8 tiimiyrittäjää ja kaksi pinkkua (Tiimiakatemialla syksyllä aloittanut opiskelija). He ovat kauhistelleet korkeita betonipunkkeri-kerrostaloja kommunismin ajalta, mutta olen sanonut, että ei köyhyys ole paha asia. Talot ovat täynnä onnellisia koteja, joissa on hyvä elää. Unkari nousee kohinalla, uskon siihen lujasti. Ja Tiimiakatemia on toivottavasti tässä uudessa nousussa lujasti mukana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s